Swap

Misschien heb je al vaker gezien dat ik mee deed aan een Swap, voor heel veel mensen een begrip, en deze weten dan ook waar ik het over heb. Maar ik krijg toch ook nog vaak de vraag, wat houdt dat nu precies in, zo een swap? 

Swappen staat natuurlijk voor het Engelse woord ruilen. Maar het is toch net iets meer dan dat. Ik vergelijk het zelf eerder met een surprise zoals met Sinterklaas. Alleen zonder gedicht en een andere manier van inpakken.

Je stuurt naar iemand anders cadeautjes op, en je krijgt cadeautjes. Maar dit is vaak weer iemand anders dan waar jij het heen gestuurd hebt. Wie die ander is, is vaak onbekend. Een swap heeft een organisator. Deze geeft aan wat de “regels” zijn betreffende de swap. Je kan je dan daarvoor opgeven. Zodra de inschrijfdatum gesloten is verdeelt de organisator de swapmaatjes onder elkaar. 

Je krijgt dan een naam en adres van je swapmaatje. Waar je iets voor gaat kopen/maken. Wie voor jou iets gaat maken blijft geheim, totdat je je swap ontvangen hebt. Om toch wat meer te weten te komen over elkaar deelt iedereen een moodboard via social media. Zo een moodbord is een soort collage van dingen waar iemand van houdt. Dit heeft te maken met interieur, kleuren, hobby’s, eten, enz.

De regels van een swap kunnen verschillend zijn. Er is wel een einddatum waar iedereen zich aan moet houden om de swap op te sturen en te openen. Een swap kan ook een thema hebben. Zoals feestdagen, iets over een bepaalde hobby, of kleuren. Je kunt eigenlijk van alles als thema gebruiken. Vaak stoppen mensen er ook iets zelf gemaakts bij. Of iets lekkers om te eten (chocolade) of drinken (lekkere theetjes) Er kunnen ook regels zijn wat een swap mag kosten, zodat het geven en ontvangen gelijk is. 

Een swap wordt ook nog leuk ingepakt. Ieder cadeautje weer. Alles komt dan in een doos of brievenbusdoosje, deze doos krijgt ook nog een mooie versiering. Zo is het ontvangen alleen al een feestje.

De swap gaat op de afgesproken datum op de post en wordt er via social media uiteindelijk gedeeld wat opgestuurd is (in dichte verpakking) en wat de ontvanger gekregen heeft. Door elkaar te taggen weet de gever dat het ontvangen is. En als het goed is hangen er de nodige bedankjes aan vast. 

Onder het vullen/maken van de swap worden op social media ook vaak sneek peaks gedeeld. Om elkaar nieuwsgierig te maken of om te inspireren.

Het is een hele leuke hobby. Denk je nu dat zou ik ook eens graag willen proberen. Blijf dan op de hoogte van swaps die Leuke Lintjes organiseert, door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Leuke Lintjes heeft zelf ook wat items ontworpen in het thema van Swappen. Om de ingepakte cadeautjes mee op te leuken. Je vind de items overzichtelijk hier op een rijtje.

 

© 2014 - 2024 Leuke Lintjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel